Noviji filmovi koji su me naterali na razmišljanje…

Ovo su neki od filmova, snimljeni posle 2010. godine, koji su imali nekakvog uticaja na mene, bilo da su me impresionirali, zabrinuli, naterali na razmišljanje o savremenom društvu, smislu života…

An (ili What if…), grčki film (2012)

An

Boyhood (2014)

boyhood

Spotlight (2015)

spot

Dukhless (2012)

duhless

Cake (2014)

Cake

 

Advertisements

Author: Holden Kolfild

Odrastao sam...

8 thoughts on “Noviji filmovi koji su me naterali na razmišljanje…”

  1. Hej, baš bih volela da mi napišeš tvoje kratke utiske. Nisam htela unapred da iznosim svoje, ali ako si ih pogledao, heh, a nadam se da jesi, bar koju rečenicu.

   “So zemlje” me je u prvom delu rastočio, rastavio, razvalio, da bi me u drugom delu filma tek delimično sastavio, ali gorko, gorko, ostavljajući me tek sa krhkom nadom da je čovek možda tek poluzver.

   “Divlje priče” su stvarno ludački ekscentrične i negde su mi poručile: “Super, svoj nagomilani bes zbog osećaja nepravde, zbog pucanja sujete, zbog osećaja uskraćenosti, zbog nagomilanih frustracija… možeš da ne kanališeš i to je tvoj izbor, ali sa izborom idu i posledice.”

   Like

 1. Dakako, pročitala sam tvoje utiske o filmu. Shvatila sam ovaj prostor za komentarisanje i kao mesto da nešto dodam što je mene “pomerilo”, a nadam se da će još neko nešto da pridoda itd.

  Želim da pomenem film koji je snimljen pre 2010. a koji zaista vredi da se pogleda. Zove se Die Welle (2008). Ukratko, od školskog eksperimenta do kolektivnog ludila.

  Film sam pogledala sa engleskim prevodom pre 7 godina. Mislim da ga je sada teže naći, doduše, možda ne i nemoguće na torentima.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s