Ljubav između raja i pakla

Nudio sam joj život kao iz bajke. Nudio sam joj raj na zemlji. Ali njoj je bio draži život u govnima. Stvar navike valjda. A i ko još piše bajke?

Nije da moj raj njoj nije bio raj, ali njena govna, odnosno sranja su za mene bila pako. Nije da njoj nisu. Ali ona izgleda bez njih nije mogla. Opet stvar navike. A i ko još veruje u bajke, odnosno u život bez sranja?

Ponekad joj nedostaje moj raj i poželi da mu se vrati. Ali onda se uvek seti koliko je taj raj prljav i nemoralan u stvari. Svaki raj ima svoju zabranjenu voćku i poneku zmiju. Zabranjeno voće joj nije strana ni mrska stvar. Možda je baš ono, a ne cvetne livade moj raj činilo rajem. Ali od zmija se plašila. Bile su joj odvratne i mrske. A svaki raj ima svoju zmiju.

U njenom paklu bar nema zmija. Samo obični gmizavci drugih vrsta. Ljigavi i pokvareni kao zmije koje vas nagovaraju da berete zabranjeno voće, ali to ipak nisu zmije. Samo obični, mali, ljigavi gmizavci.

Raj ima čistilište. Pakao ga nema. U raju svi nešto rade i gledaju u Svevišnjega. U paklu ne radi niko ništa i Svevišnjeg tu nema. U raju je sve kristalno jasno, čisto, sterilno i zato je takvima poput nje u raju dosadno. Naporno. Monotono, ubistveno. U paklu nikada nije dosadno.

U paklu se čuju kmečanje i krici. Za ljubitelje pakla to su zvuci zadovoljstva. Ljubitelji raja ne čuju takve uzdahe i jecaje. Takvi zvuci im ometaju put pročišćenja. Do njih dopire samo horska pesma Svevišnjemu.

Zato ćemo zauvek ostati svako u svom vandimenzionalnom delu sveta. Ja u mom monotonom, sterilnom, beživotnom raju; ona u svojim sranjima koja su za mene pakao. Zašto smo se onda uopšte rađali zajedno na Zemlji, gde je predviđeno da se takvi svetovi mešaju?

Ako budem imao sreće, moje telo neće saznati za njen pakao. Za dušu je već kasno. Nagovorila me moja rajska zmija da mu se previše približim. Ne znam da li će toj duši sada pomoći čistilište.

Advertisements

Author: Holden Kolfild

Odrastao sam...

6 thoughts on “Ljubav između raja i pakla”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s